Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τιμολόγιο


Τιμολόγιο, μια ταινία μικρούς μήκους …
Το δίλλημα που δημιουργεί μια πρόταση τη στιγμή που βρίσκεσαι στο όριο. Η   στιγμή που βρίσκεσαι στο κενό και ζυγίζεις την αξιοπρέπεια , την ηθική και την απόφαση. Τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι αντιδράσεις, οι επιπτώσεις, οι συνέπειες, ο αντίκτυπος  είναι κάποια από αυτά που καλείται να ζήσει ο πρωταγωνιστής τη στιγμή εκείνη. Μια στιγμή που για διαφορετικούς λόγους ίσως έχουμε όλοι μας βρεθεί , μια επιλογή που διαφέρει στον καθέναν μας , μα ένα «θέμα» που σίγουρα μας έχει προβληματίσει .
Το σενάριο καθώς και η σκηνοθεσία της, ανήκει στον Χαράλαμπο Κοντοπανάγο, που όπως μας είπε αποφάσισε να κάνει αυτό το «βήμα» κατά την επιστροφή του από τον Σταφιδόκαμπο , όπου παρακολουθούσε τα καλοκαιρινά σεμινάρια κινηματογράφου.
Το δεύτερο , το έκανε όταν συμφώνησε με το Γιώργο το Χαλικιά να κάνουν μαζί όλα τα υπόλοιπα βήματα..
Μέχρι να ακουστεί η πρώτη κλακέτα πέρασαν 6 μήνες.
Τα γυρίσματα κράτησαν 4 μέρες και έγιναν τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και εξωτερικούς. (Πολλοί άλλωστε κάτοικοι της Αμαλιάδας θα είδαν το γερανό που έκανε τις εναέριες λήψεις.)

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο , τον άνθρωπο δηλαδή που βρέθηκε στην κατάσταση που περιγράψαμε κλήθηκε να ενσαρκώσει ο Διονύσης Τσερεγκούνης .
Τον άλλον πρωταγωνιστικό ρόλο τον κράτησε η Ιωάννα Δελήπαλτα που «μεταμορφώθηκε» στη φωνή της λογικής. ( σύμφωνα με όσα παρακολούθησα στα γυρίσματα….Η Ιωάννα ήταν και β΄ βοηθός σκηνοθέτη).
Το βασικό ρόλο, τον άνθρωπο που προκάλεσε αυτό το δίλλημα τον έκανε με μεγάλη επιτυχία και «ευκολία, λόγω ταλέντου και εμπειρίας, ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Τσορτέκης.
Στους  υπόλοιπους ρόλους εμφανίστηκαν ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο Γιώργος Μαρινόπουλος,  η Μαριάννα Βελάη, ο Σωκράτης Υδραίος, ο Βασίλης Αγγελόπουλος, ο Νίκος Καραθανάσης και η Ελένη Δημητριάδη.
Στον ήχο ήταν ο Βαλάντης Τερζόπουλος. Στο σχεδιασμό παραγωγής η Λίνα Γιαννοπούλου . Στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιώργος Παπανδρικόπουλος . Στο χειρισμό της Steadicam ο Γιώργος Πετράκης . Στο Script η Χριστίνα Σγούρδα, ηλεκτρολόγος ο Θοδωρής Τριγωνίδης, make up η  Κωνσταντίνα Μεγαριώτη,Hair stylling ο Κωστας Τριγάζης . Βοηθός σκηνοθέτη ο Γιώργος Χαλικιάς και τέλος τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Χ. Κοντοπανάγος ο οποίος θα κάνει και το μοντάζ.
Απ ότι μας είπαν οι συντελεστές το «Τιμολόγιο» θα είναι έτοιμο να βγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Αύγουστο.

Ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση ήταν ολοφάνερη στα μάτια όλων. Στην ερώτησή μου δε για το πώς νιώθουν τώρα που ακούστηκε το όλα ok! Τέλος γυρισμάτων….
Μου είπαν:
Χ. Κοντοπανάγος: τι πώς νιώθω? Όταν τελείωσε το τελευταίο πλάνο , πήγα να ευχαριστήσω το Γιώργο Παπανδρικόπουλο και έκλαιγα ένα τέταρτο.
Γ. Χαλικιάς: Μια χαρά! Όλα πήγαν καλά!!!
Δ. Τσερεγκούνης: Μελαγχoλία…είναι ο,τι καλύτερο έχω κάνει τον τελευταίο καιρό...
Ι. Δελήπαλτα: Αισθάνομαι σα να λείπει κάτι…

Στην ερώτηση δε, αν υπήρξε κάποια στιγμή που αισθάνθηκαν ότι μπορεί να μην τα καταφέρουν, ο σκηνοθέτης είπε πως για λίγο αισθάνθηκε πανικό. «Πανικό για την ευθύνη που έχουμε απέναντι σ΄ αυτούς τους ανθρώπους , που αν και επαγγελματίες , μας πίστεψαν και ήρθαν να ήρθαν να μας βοηθήσουν . Πανικό γιατί κοιτάζεις το πλάνο στην κάμερα , βλέπεις ότι είναι πάρα πολύ καλό και αυτό ανεβάζει την ευθύνη σου απέναντι στους άλλους, και επειδή την πρωτη σου φορά δεν εχεις την εμπειρία για να εισαι 100% σίγουρος για κάθε σου απόφαση. Θες να πάνε όλα καλά.»
Είπαμε και άλλα με τα παιδιά, είπαμε για τον εξοπλισμό , είπαμε για τη δυσκολία μια ταινίας μικρού μήκους και τη συμπύκνωση που απαιτεί. Είπαμε για τη μουσική που βασίζεται σε μια νότα και κλιμακώνεται με την υπόθεση, είπαμε για τα φεστιβάλ που θα προβληθεί, είπαμε πάρα πολλά για τις δουλειές του Γ. Παπανδικόπουλου, του Γ. Τσορτέκη και του Γ. Πετράκη, αλλά δυστυχώς θέλω μέρες για να σας τα πω.
Αποφασίσαμε λοιπόν να σας τα πουν οι ίδιοι. Πώς? Μείνετε συντονισμένοι…σύντομα θα δείτε !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου