Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

«Σμύρνη-Μνήμες» Από τη Θεατρική Ομάδα Πύργου


 

      Μια παράσταση για το δράμα, την αγωνία, τον πόνο , τον τρόμο, τη φυγή, τον ξεριζωμό αλλά και τη δύναμη των Ελλήνων Μικρασιατών κατά την καταστροφή της Σμύρνης , κατά τη διάρκεια της φυγής τους αλλά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής τους στην Ελλάδα.
      Το  έργο όντας βασισμένο σε λογοτεχνικά κείμενα και σε μαρτυρίες προσφύγων από την Ηλεία και την υπόλοιπη Ελλάδα έχει καταφέρει όχι μόνο να  σου μεταφέρει τη γνώση των γεγονότων, αλλά τα συναισθήματα των ανθρώπων που τα έζησαν.
      Οι καθηλωτικές δε  ερμηνείες όλων των ηθοποιών αλλά και το αριστοτεχνικό στήσιμο της σκηνοθέτιδας Ευανθίας Στιβανάκη καθήλωσαν τους θεατές για δύο ώρες .

Το «θέαμα» συμπλήρωσαν τέλεια τα κοστούμια και τα τραγούδια.

      Τραγούδια όπως το « Δε σε θέλω πια» , το «Μάνα μου μάνα» , το «Μήλο μου και μανταρίνι» ακούγονται ζωντανά στη σκηνή, υπό τη συνοδεία μουσικών οργάνων ,που δένουν απόλυτα με τις αφηγήσεις  και κάνουν το κοινό να συμμετέχει χαμηλόφωνα.
      Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να σας μεταφέρω αυτό που έζησα με λέξεις. Και λέω έζησα γιατί πραγματικά υπήρξαν στιγμές τόσο  συγκλονιστικές, που μ΄ έκαναν να μπω στη θέση των ηρώων και να αισθανθώ τον πόνο τους.
      Τα παιδιά θα είναι εκεί έως τις 7 Απριλίου, κάθε βράδυ στις 9:30 , εκτός Δευτέρας και Τρίτης. Αξίζει να δείτε αυτή τη δουλεία!

 

Σία Χαλικιά

4 σχόλια:

  1. Λάμπρος Τσακριλής22 Μαρτίου 2013 στις 3:39 π.μ.

    Πολύ όμορφη η παρουσίαση και οι εικόνες σου Σία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σ ευχαριστω Λαμπρο!!! να εχετε κεφι να κανετε τετοιες ομορφες δουλειες, να εχουμε κι εμεις να προτείνουμε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλη δουλεια !!! μπράβο Σία για την παρουσίαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστω! Η δουλειά όμως είναι των ανθρωπων που δούλεψαν...εγω πιστεύω απλά ότι τα όμορφα πράγματα που γίνονται στον τόπο μας πρέπει να τα μαθαίνουμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή