Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Εμείς και ο Κούκος» την Παρασκευή 4 Απριλίου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο



Η θεατρική ομάδα "Αποχρώσεις" των εθελοντών νέων Δήμου Ήλιδας θα παρουσιάσει, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, την παράσταση «Εμείς και ο Κούκος» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Δανίκα. Μετά την περσινή τους  επιτυχία «Χαράτσι και άγιος ο θεός» τα παιδιά επιστρέφουν με ένα ακόμα πιο ξεκαρδιστικό έργο που πιστεύουν ότι θα μας χαρίσει ακόμα περισσότερο γέλιο. 

    Για την υπόθεση του έργου αλλά και για πολλά περισσότερα ενημερώθηκα σε πρόσφατη συνάντησή μου με το Θοδωρή Δανίκα.










1.      Θοδωρή, θα μας πεις δυο λόγια για την υπόθεση του φετινού έργου;

Το φετινό έργο είναι σάτιρα και έχει να κάνει με 8 τελείως διαφορετικές ιστορίες. Τα θέματά της είναι με δυο λόγια τουρκικές σειρές, σαβουάρ βιβ, γιαγιάδες στα λασπόλουτρα, μια ελληνική οικογένεια, μια είναι μέσα στην φυλακή και τέλος μάθημα καράτε.
 Προσπαθήσαμε φέτος να ξεφύγουμε από τις τηλεοπτικές σειρές όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ ότι έχουμε φτιάξει μια πάρα πολύ καλή κωμωδία που θα κάνει τον κόσμο να δακρύσει από τα γέλια.

2.      Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου;
Είναι οι : Κέλλυ Βλάχου , Ναστάζια Βαρθάλη , Ακριβή Παπασταθοπούλου , Νίκος Δημόπουλος , Ρομάν Ντεμέσκο και ο  Νίκος Συλάιδος

    3.      Είναι κάτι που γράψατε εσείς ή επιλέξατε ένα έργο κάποιου άλλου;

Τα τελευταία 6 χρόνια τα κείμενα τα γράφω εγώ. Φέτος όμως με βοήθησε και ο συνεργάτης μου ο Νίκος Συλάιδος. Μας αρέσει που τα κείμενα είναι δικά μας, γιατί είναι ποιο εύκολα και ποιο κοντά στην ηλικία μας, κάτι που μας βοηθάει να τα δουλεύουμε ποιο γρήγορα και ποιο εύκολα.

4.      Ποιός κάνει τα κοστούμια , τα σκηνικά και τη σκηνοθεσία;

Τα κουστούμια κάθε χρόνο είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, αφού δεν έχουμε βεστιάριο. Όποτε προσπαθούμε να προσαρμόσουμε το ρόλο του καθενός στα μέτρα του ακόμα και στο ντύσιμο. Δηλαδή δημιουργούμε τον χορό και τον τόπο ώστε να μην έχει ανάγκη ιδιαίτερα ρούχα. τα σκηνικά φέτος είναι αρκετά περίεργα καθώς προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε όλα τα κομμάτια του έργου το καθένα στο δικό του σκηνικό. Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά είναι δικά μου, για τον απλό λόγο , ότι γράφοντας το έργο έχω και στο μυαλό μου περίπου πως θα είναι. 

5.        Κάθε χρόνο τα έσοδά σας προορίζονται για κάποιο καλό σκοπό. Φέτος θα ισχύει κάτι ανάλογο;  

Ναι...κάθε χρόνο δίνουμε όλα τα έσοδα σε διάφορους οργανισμούς γιατί είναι ένας από τους λόγους που κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια.
Φέτος μετά το τέλος τον παραστάσεων θα πάμε όλοι μαζί και θα δώσουμε τα χρήματα σε όποιον οργανισμό αποφασίσουμε χωρίς να ανακοινώσουμε από την αρχή που. 

6.        Για ποιο λόγο;

Γιατί θέλω ο κόσμος να έρθει για να δει την δουλειά μας, την προσπάθειά μας, όχι για να πει ότι έρχεται για να δώσει χρήματα σε έναν οργανισμό. Δε θέλω να εκμεταλλεύομαι αυτό το θέμα για να κάνω διαφήμιση. Καλύτερα η δωρεά σε κάποιον να γίνεται χωρίς να το ξέρει κανείς. Εμείς το κάνουμε από την καρδιά μας και όχι για διαφήμιση.

7.         Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος πρέπει να έρθει να παρακολουθήσει την παράστασή σας;

Γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή παράσταση, με πάρα πολύ γέλιο, που θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματά του. Μπορεί να μην έχουμε τα τρελά σκηνικά ή τα κοστούμια, αλλά ξέρουμε πως να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει με την κάρδια του! Θέλουμε όλοι να έρθουν να δουν τι μπορεί να κάνει η νεολαία μας στην Ελλάδα τις κρίσης και της φτώχιας.

-Καλή σας επιτυχία παιδια!

-Σας ευχαριστούμε πολύ! 

   
   Η πρεμιέρα των παιδιών είναι την Παρασκευή 4 Απριλίου. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 12 εκτός από τις 8/4/2014. Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου:
γενική είσοδος :5 ευρώ,
μαθητικό-φοιτητικό-άνεργων:2,5 ευρώ.

Από εμένα καλή σας διασκέδαση!
Σία Χαλικιά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου