Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Chamber Fishing»

Σημαντική διάκριση για το Γιώργο Χαλικιά και την μικρού μήκους ταινία του
«Chamber Fishing»!
Ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO, στην Αθήνα όπου προβλήθηκε και καταχειροκροτήθηκε στο άκουσμα του αποτελέσματος. Κατέλαβε την πρώτη θέση στα πλαίσια του διαγωνιστικού μέρους Deepex spearfishing video awards της έκθεσης, με θέμα το ψάρεμα .

Θέμα της είναι το υποβρύχιο ψάρεμα και κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα, τη φαντασία και την ανάμνηση του «ψαρά»-πρωταγωνιστή της . Περιλαμβάνει σκηνές από την καθημερινή του ζωή και κινείται σε δύο «χρόνους». Τον παρακολουθούμε δηλαδή σε δύο διαφορετικές ηλικίες και καταστάσεις της ζωής του, ενώ αυτό που την κάνει να διαφέρει, θεωρώ ότι είναι τόσο η τρυφερή και χιουμοριστική ταυτόχρονα ματιά της, όσο και η ομορφιά των υποβρυχίων πλάνων της.

Το σενάριο , η σκηνοθεσία και η διεύθυνση φωτογραφίας ανήκουν στο Γιώργο Χαλικιά ενώ η πρωτότυπη μουσική και το μοντάζ στο Χαράλαμπο Κοντοπανάγο.
Να σημειωθεί ότι το ξεχωριστό και ευφυές βρίσκεται στην απουσία διαλόγων. Όλο το σενάριο μεταφέρεται στο θεατή με εκφράσεις , εικόνες και ήχους.
Τις υποβρύχιες λήψεις έκανε ο Βασίλης Καλογερόπουλος και ο Τάκης Δημάκος .
Τους άλλους δύο ρόλους κράτησαν με μεγάλη επιτυχία ο Λάζαρος Κυπριώτης και η Αντωνία Φραγκογιαννοπούλου.
Να μην ξεχάσω να αναφέρω τους υπόλοιπους συντελεστές οι οποίοι είναι ο Θοδωρής Τριγωνίδης  που έκανε τις κατασκευές, Δημήτρης Γκρίλας που διέθεσε μέρος του εξοπλισμού, ο Λάμπρος Τσακριλής που έκανε Still Photography και ο
Κώστας Τριγάζης- Hair Stylist.
Για όσους δεν παρακολουθούν τα καλλιτεχνικά νέα της περιοχής μας, να σας ενημερώσω πως αυτή είναι η τρίτη φορά που παρακολουθούμε το Γιώργο Χαλικιά στη δημιουργία μιας ταινίας. Αφορμή και έναυσμα όλων, όπως μας δήλωσε ο Γιώργος, ήταν το θερινό σχολείο κινηματογράφου Σταφιδόκαμπου, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012 με τη στήριξη των κυρίων Αλεβιζόπουλου και Μπουντούρη.
 Τότε σαν μαθητες μαζί με τον Χαράλαμπο Κοντοπανάγο και το Σπύρο Ζαφειρόπουλο δημιούργησαν την ταινία "Goodbye Elenin" η οποία προβλήθηκε στο 4ο Σπουδαστικό Πανόραμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Στη συνέχεια τον συναντήσαμε ως βοηθό σκηνοθέτη στην ταινία «Τιμολόγιο» του Χ. Κοντοπανάγου, η οποία ξεχώρισε και προβλήθηκε στις «Νύχτες Πρεμιέρας» του 19ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και τώρα στην δική του δουλειά «Chamber Fishing».
Εύχομαι αυτό να αποτελέσει έναυσμα και κίνητρο για περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές από τους ερασιτέχνες λάτρεις της τέχνης της περιοχής μας και να συνειδητοποιήσουν ότι και με λιγοστά μέσα μπορούν να καταφέρουν αξιόλογα αποτελέσματα. Το
μόνο που αρκεί είναι το ταλέντο και το μεράκι.

Από εμένα,
πάρα πολλά μπράβο και καλή επιτυχία στην επόμενή του ταινία (συνέχεια αυτής) που ετοιμάζει !!!!
Σία Χαλικιά


Υ.γ.
-Ο Γιώργος Χαλικιάς έχει ξεχωρίσει και την τέχνη της φωτογραφίας, ενώ αποτελεί μέλος της φωτογραφικής ομάδας Ηλείας η οποία κάνει συναντήσεις – μαθήματα στα πλαίσια της Φιλοτεχνικής στην Παπαχριστοπούλειο βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.

Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα ανήκουν στον κύριο Λάμπρο Τσακριλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου