Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

4η Ποδηλατική διαδρομή Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία

Η ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» είναι μια ιδέα που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 και μπορούμε να τη θεωρήσουμε ετήσιο θεσμό. Σκοπός της διαδρομής είναι η ένωση δύο τόπων με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία και η προβολή τους με έναν εναλλακτικό τρόπο, το ποδήλατο. Φέτος, είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά που οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνουν την διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας», η οποία είναι αφιερωμένη στα θύματα κάθε μορφής βίας. Η ημέρα διεξαγωγής της 4ης ποδηλατικής διαδρομής «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» ορίστηκε η Κυριακή 26 Απριλίου. Η εκκίνηση θα δοθεί στον προαύλιο χώρο του παλαιού μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας στις 9:00 π.μ., με επιλογή από τους συμμετέχοντες ανάμεσα σε δύο διαδρομές. Μία ασφάλτινη, με 56 σχετικά εύκολα χιλιόμετρα και μία χωμάτινη με 54 χιλιόμετρα πιο απαιτητικά, αλλά μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Ο τερματισμός θα είναι στον προαύλιο χώρο του παλαιού μουσείου στην Αρχαία Ολυμπία. Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης, οι συμμετοχές ήταν μόλις 38, πέρυσι ξεπέρασαν τους 300 και φέτος στοχεύουν σε συμμετοχές ακόμα και από το εξωτερικό. 
Τα όποια προβλήματα προέκυψαν, ανέδειξαν τις αντοχές, έγιναν πολύτιμη εμπειρία και απέδειξαν πόσο αγάπησε ο κόσμος το θεσμό αυτό. Η περυσινή απρόσμενη βροχή όχι μόνο δε στάθηκε εμπόδιο, αλλά αντιθέτως ‘πείσμωσε’ τους συμμετέχοντες να μην εγκαταλείψουν και πρόσθεσε ένα ενδιαφέρον κομμάτι στο παζλ της διαδρομής. Φέτος, όλοι υπολογίζουμε σε ένα καλύτερο καιρό και μια φύση ανθισμένη. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε τη συγκινητική εθελοντική ιδιωτική πρωτοβουλία ατόμων από διάφορα σημεία τόσο του νομού, όσο και της Ελλάδας να συνδράμουν στην υποστήριξη της διαδρομής αυτής, οι οποίοι όχι μόνο δε στόχευαν σε κανένα κέρδος, αλλά τους περισσότερους δεν τους απασχόλησαν καν τα έξοδα. 
Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας ευχαριστούν προκαταβολικά όλους όσους θα συμμετάσχουν και τους αφανείς ήρωες (υποστηρικτές, χορηγούς) που βοήθησαν στις προηγούμενες διοργανώσεις και ελπίζουν στην ίδια και καλύτερη συνεργασία φέτος αλλά και στο μέλλον. 
Η προσφορά όλων μας, τους δίνει δύναμη να συνεχίζουν να προσπαθούν και να θέτουν υψηλότερους στόχους.
Καλή επιτυχία και για φέτος παιδιά και μπράβο γι αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία !!!

Σία Χαλικια

υ.γ.

-Πληροφορίες για τη χωμάτινη διαδρομή θα βρείτε εδω:
https://www.strava.com/activities/272780365
- Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε  επικοινωνήστε στο τηλ. 6938887814.
-περισσότερες πληροφορίες : 
η σελίδα των παιδιών στο facebook
-σχετική δημοσίευση: εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου