Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τούρτα καραμέλα σοκολάτα


Παντεσπάνι

6 αυγά
1,50 κούπα ζάχαρη
2,5 κούπες αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα κακάο
1/3 της κούπας ποτό (εγώ έβαλα λικέρ κακάο)


Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα 28 εκατοστών και  το ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρία μέρη με ένα μεγάλο μαχαίρι.


Βουτυρόκρεμα


250 g βούτυρο αγελάδας
500 g ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
20 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας ( παγωτού)

 Χτυπάμε το βούτυρο με το γάλα πολύ καλά και προσθέτουμε αργά αργά τη ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε το σιρόπι.



Μοιράζουμε την κρέμα σε τρία μέρη ώστε να βάλουμε ανάμεσα στα παντεσπάνια και να καλύψουμε την τούρτα. Διακοσμούμε με ότι μας αρέσει. Εγώ είχα μόνο τρούφα αυτήν τη φορά.

Καλή σας επιτυχία!
Σία Χαλικιά.