Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Το όνειρο του σκιάχτρου από την θεατρική ομάδα ΘΟΒΑ



«Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά είναι το νέο θεατρικό που θα μας παρουσιάσει η θεατρική ομάδα βιβλιοθήκης Αμαλιάδας ( ΘΟΒΑ) στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.  Η πρεμιέρα είναι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ενώ παραστάσεις θα υπάρχουν επίσης από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Το έργο αφηγείται την ιστορία του Αχυρούλη, του σκιάχτρου που αντί να τρομάζει τα πουλιά, τ' αγαπάει και θέλει να πετάξει μαζί τους. Το έργο είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που εστιάζει στην πάλη που κάνουμε όλοι μας να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας, να ξεφύγουμε από αυτά που μας συγκρατούν και να απελευθερωθούμε.
Το σκιάχτρο που είναι φτιαγμένο για φόβητρο των πουλιών, λαχταράει να γίνει σαν κι αυτά. Να πετάξει , να ξεκολλήσει από το χωράφι και να ελευθερωθεί. Το πιο όμορφο μήνυμα είναι πως τα πουλιά συμμερίζονται αυτή του την επιθυμία και τον βοηθούν, τον στηρίζουν και τον εμψυχώνουν.
Ο Τριβιζάς με την ευαισθησία και τη φαντασία που τον διακρίνει εμπλέκει καταστάσεις και χαρακτήρες που θυμίζουν πολύ την καθημερινότητά μας και ανάμεσα σε υπερβολές, απρόοπτα αλλά και συγκινητικές στιγμές, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να καταλάβουν την ουσία της ζωής.

Το συγκεκριμένο έργο το έχω διαβάσει, το έχω παρακολουθήσει και γενικότερα το αγαπώ πολύ. Είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε όλοι με τα παιδιά μας, να προβληματιστούμε , να διδαχτούμε και να στηρίξουμε αυτή την όμορφη προσπάθεια των συμπολιτών μας.
Από εμένα καλή επιτυχία στην ομάδα και καλή διασκέδαση σε όλους μας!!!

Σία Χαλικιά


υ.γ :

Σημείωμα του σκηνοθέτη από το πρόγραμμα:

Ένα σκιάχτρο στη σκηνή του Λαζαράκειου ! Τι γυρεύει σ ένα αστικό περιβάλλον ; Τα σκιάχτρα τα στήνουν μοναχά για φόβητρο των ελεύθερων πουλιών, αυτός είναι ο προορισµός τους. Πόσοι από μας δεν νιώθουμε μόνοι; δεμένοι έτσι …. σ’ ένα «πρέπει» ;;;; Όμως το σκιάχτρο του Ευγένιου Τριβιζά είναι τα «θέλω μας» είναι τα όνειρά μας … Το δικό μας σκιάχτρο άλλα λαχταρά. … θέλει να κινηθεί, να πετάξει, να υπάρξει, να δράσει ,να αγαπήσει και ν αγαπηθεί! Και τα πουλιά παίρνουν το µήνυµά του. Αισθάνονται την κρυφή ελπίδα του σκιάχτρου και το βοηθούν να πετάξει… γιατί τα όνειρα δεν σκοτώνονται ..νομίζουν κάποιοι ότι τα σκοτώνουν! Έτσι τους φαίνεται! Δεν πεθαίνουν τα όνειρα… Μόνο που πετάνε ψηλά..γιατί ο ουρανός είναι απέραντος …δεν έχει τέλος !!! Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της ομάδας μας που βοήθησαν με τη ψυχή τους για το δικό μας πέταγμα. Ήταν πολλοί αυτοί που μας βοήθησαν για να τα καταφέρουμε . Τους ευχαριστούμε! Ελάτε μικροί μεγάλοι να βοηθήσουμε το κάθε «ασάλευτο» σκιάχτρο να αποκτήσει φτερά και να πετάξει. Και να πετάξουμε και μεις μαζί του. Χάρης Κότσιφας Σκηνοθέτης



Στην παράσταση εμφανίζονται:

Παπαγάλος Α: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Παπαγάλος Β: Διονύσης Κομποστιώτης
Μικρά πουλάκια: Φώτης Σάκκος, Νίκος Νταλαμάρας, Γιώργος Νταλαμάρας, Βασίλης Αδαμόπουλος, Διονύσης Βλασόπουλος
Κυρ – Δίκανος: Στάθης Κοτσίφης
Σκιάχτρο: Ναντίν Αλ Ιμάντι
Τιτιβούε: Χαρά Μπέκιου
Τσιλιβήθρας: Αργυρώ Αντωνοπούλου
Τερτίπης: Ελένη Κορδαλή
Πουλιά: Γιάννα Γούναρη, Διονυσία Γιαννοπούλου, Ιωάννα Μωραΐτη
Μπαρμπα – Μπαρούτης: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Κυρ – Σφεντόνας: Θωμάς Μπαρλέτης
Κυρ – Ξόβεργας: Νίκος Κώνστας
Αρχιδικαστής: Ευτυχία Κυβρακίδου
Κατήγορος: Κωνσταντίνα Κλάδη
Δεσμοφύλακας Α: Ηλίας Καπετανάκος
Δεσμοφύλακας Β: Γιώργος Γεωργακόπουλος

Ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές είναι:

Σκηνοθεσία: Χάρης Κότσιφας
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Τσουμπελή, Ελένη Σκορδίλη
Σκηνογράφος: Διονύσιος Κοροντζής
Εκτέλεση σκηνικού: Διονύσης Κομποστιώτης και Διονυσια Γιαννοπούλου
Κουστούμια: Γιάννα Γούναρη, Νάντια Κότσιφα, Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Κατασκευές: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Μουσική - Ενορχήστρωση: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Τζίμης Τσαουσάκης
Επεξεργασία ήχου: Γεράσιμος Λούντζης
Χορογραφίες: Ελισάβετ Πέλκα
Μακιγιάζ: Νάντια Κότσιφα
Φωτογραφίες:
Ήχος – Φώτα: Γιάννης Αποστολόπουλος
Αφίσα: Ανδρέας Κοροντζής
Επιμέλεια προγράμματος: Ελένη Σκορδίλη, Παντελής Πανδής

Η φωτογραφία του αρθρου είναι  το σκηνικό της παράστασης και ανήκει στη θεατρική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου